Favoriete healthy ontbijtjes

De laatste tijd lukt het mij steeds beter om gezonder te leven. Een maand geleden ben ik begonnen met sporten in de sportschool. Ik doe daar twee keer per week een full body training. Door het sporten ben ik extra gemotiveerd om gezond te eten. Want hoe zonde is het om je in het zweet te werken en daarna alles er weer aan te eten right? Qua voeding eet ik al een paar maanden geen vlees meer. Ik heb hierdoor een minder opgeblazen gevoel en daarnaast voel ik mij er gewoon beter bij.

Wat ik de laatste tijd ook steeds leuker vind is het uitproberen van nieuwe receptjes. Het lijkt mij leuk om deze wat vaker te delen! Vandaag deel ik mijn drie favoriete healthy ontbijtjes!

Overnight oats
Havermout, je moet er van houden. Persoonlijk vind ik het erg lekker én ik zit er lang van vol. Het enige dat je hoeft te doen is een half kopje havermout mengen met één glas kokos- of amandelmelk. Zet hem ‘s avonds in de koelkast en ‘s ochtends heb jij een heerlijk ontbijtje! Voeg nog wat honing, banaan en kokosrasp toe, en jouw healthy breaky is served.

Nice cream
Mijn favoriete zomer ontbijtje is for sure nice cream! De naam verklapt het al een beetje, maar het is eigenlijk gezond ijs! Het enige dat je hoef te doen is een 1 banaan, 1 bevroren banaan en wat bevroren aardbeien tot een ijsstructuur blenden. Ik voeg zelf ook graag acai poeder van Holland & Barret toe aan mijn nice cream. Acai poeder is een raw poeder van de kleine donkerpaarse bessen van de acai. De acai is een tropische palboom die voornamelijk voorkomt in het Amazonegebied van Zuid-Amerika. Acai zit vol met antioxidanten en stimuleert het immuunsysteem op een natuurlijke manier

Smoothie
Als je net als ik ‘s ochtends weinig eetlust hebt dan is een smoothie een goede optie! Met smoothies kun je eindeloos varieren. Een groene smoothie, fruit smoothie, you name it. Mijn favoriet is een smoothie met 1 banaan, 1 handje spinazie, wat bevroren rood fruit en een glas kokos- of amandelmelk. Ook hieraan voeg ik graag kokosrasp of acai poeder toe!

Breakfast essentials: Kokosrasp, acai poeder en havermout. Te koop bij Holland & Barret.

Wat is jouw favoriete ontbijtje?

Follow:

2 Comments

  1. 25 August 2017 / 10:28

    Nicecream / Acaibowl is ook een van mijn favoriete ontbijtjes! Ik varieer ook graag met mango, ananas, framboosjes etc en ik voeg ook wel eens een handje spinazie toe!

  2. 25 August 2017 / 10:29

    Nice cream klinkt erg lekker! Ik zweer tegenwoordig bij krokante volkorenmuesli, een kwak Griekse yoghurt en wat fruit. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *